Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.
logo Spesialisthelsetjenesten, felles nettløsning

Fagkurs

Avansert laparoskopikurs (KIR)

Kurset inngår i Helsedirektoratets anbefalinger for spesialistutdanning i generell kirurgi. Se under om kursgodkjenning i gammel ordning.

5.
februar
2025
3 dager
  1. 05. feb. 2025
  2. 06. feb. 2025
  3. 07. feb. 2025

Tid og sted

Når

  1. 05. feb. 2025
  2. 06. feb. 2025
  3. 07. feb. 2025

Type arrangement

Kurs LIS

Spesialitet

Generell kirurgi

Arrangør

Hvor

St. Olavs hospital, MiDT (tidligere NSALK), Forsyningssenteret (nivå U2), Prinsesse Kristinas gate 5, 7030 Trondheim.

Påmelding

Frist for påmelding: 05. des. 2024

Dersom det ikke er publisert datoer på kurset vil det publiseres så snart tidspunkt er avklart med kursleder, som hovedregel seks måneder før kursstart.

Om kurset

Kurset varer i tre dager og går som hovedregel årlig på våren i Trondheim.

Planlagte gjennomføringer av kurset (langtidsplan)

Maks 18 deltakere. LIS er ansvarlig for å innhente aksept for kursdeltakelse fra arbeidsgiver før påmelding.

Kurset er tilpasset kandidater som fortsatt er i den generelle delen av kirurgiutdanningen. I en kombinasjon av teoretisk undervisning og praktiske øvelser vil de vanligste laparoskopiske inngrepene i generell kirurgi bli gjennomgått mht indikasjoner, operasjonsmetoder, resultater, komplikasjoner og kvalitetssikring.

Det vil være operasjon på gris på dag to og tre.

Etter kurset skal LIS ha kunnskap om indikasjoner, operasjonsmetoder, resultater og kvalitetssikring relatert til de vanligste inngrep og komplikasjoner ved laparoskopisk kirurgi i generell kirurgi.

Kurset skal bidra til kompetanse i følgende læringsmål*:

Gastrokirurgi - Akuttkirurgi
KIR-024 Buksmerter, blødningstilstander og andre akuttkirurgiske tilstander i abdomen
KIR-029 Barn
Gastrokirurgi - Øsofagus/ventrikkel/duodenum
KIR-038 Akutte og kroniske tilstander
KIR-041 Ulcus ventriculi/duodeni
KIR-044 Gastrostomi - percutan og åpen
Gastrokirurgi - Brokkbehandling
KIR-093 Bukveggsbrokk

Se Helsedirektoratets sider for mer informasjon om hvert læringsmål.

*Informasjonen er hentet fra Kompetanseportalen. Vi er kjent med at det for enkelte spesialiteter har vært nødvendig med justeringer. Hvis du ser behov for korrigering, vennligst gi RegUt HV beskjed.

Program

Program 5.-7. februar 2025 (PDF)

Kurskomite

Dr Per Even Storli og Dr William Lossius, St. Olavs hospital, kirurgisk klinikk.

Opptakskriterier

LIS-leger i generell kirurgi med tidligere erfaring i laparoskopisk kirurgi.  

Prioritering til kursplasser skjer etter ansiennitet. Du skal oppgi ansiennitet som antall måneder med gjennomført tellende tjeneste i spesialiteten kurset er anbefalt for ved kursstart. Permisjoner og LIS1-tjeneste skal ikke telle med. 

Les mer om opptak, retningslinjer for avmelding, planlegging og gjennomføring av kurs her: Informasjon til LIS om kurs  

Kursgodkjenning gammel ordning

Kursgodkjenning etter regler for spesialistgodkjenning i gammel ordning

Kursavgift

NOK 5850,-

NB! Det tas forbehold om indeksregulering.
Kursavgift refunderes ikke dersom avmelding kommer senere enn 1 måned før kursstart. Kursavgift refunderes ikke dersom deltaker ikke møter eller ikke fullfører kurset.
Dette gjelder uansett grunn, inkludert sykemelding. 

Annen informasjon

Alle kursene i Trondheim holdes på St. Olavs hospital, MiDT (tidligere NSALK), Forsyningssenteret (nivå U2), Prinsesse Kristinas gate 5, 7030 Trondheim.

Lunsj tilbys i samtlige av sykehusets kantiner. Nærmeste kantine ligger i hjerte-lunge-senteret. Kurslokalet har airconditioning og kan derfor oppfattes som kaldt. Ta gjerne med ekstra genser/jakke!